Drage animatorke in animatorji!

Najprej vam gre en velik, HVALAAAA za vaše veliko delo, ki ste ga opravili na birmanskem dnevu. Morda ste se po srečanju spraševali, »toliko dela in truda smo vložili v to srečanje, otroci pa ves čas na telefonih, toliko energije vložene za skoraj nič hvaležnosti«. Ko z neko razdaljo v letih gledamo te mladostnike, si običajno rečemo: »Ko smo bili mi v njihovih letih … tega si nebi upali!!!« »Pa si res nebi? Pa bi bili res boljši in bolj pridni???« No, ne vem, ne upam soditi. Vendar je nagajivost del procesa odraščanja.

Kakorkoli že, Bog je tisti, ki daje rast, mi smo le pripravljali njive njihovih src in v te razorane brazde položili majhna semena. Kaj bo is tega zraslo, Bog ve. Morda je bil med nami, v tistem najbolj nemogočem mladostniku, ki je v WC školjko natlačil papir, še nerazviti bodoči svetnik-mučenec, ki bo dal življenje zato, da bi rešil enega otroka. Ne vemo.

Upamo lahko, da jim bo ta dan ostal v lepem spominu in se ga bodo radi spominjali. Morda bodo pomislili: »tudi jaz sem v Kristusovem obličju, tudi jaz sem neprecenljiv in Njegov«.

Ker ste mi bili pri izvedbi birmanskega dne v veliko pomoč, vas vabim na Romanje mladih v Celovec. Več o romanju in prijavo najdete na spletni strani Mladikat.si. Na romanje se prijavite po spletni prijavnici, ki jo najdete na omenjenih spletnih straneh. Romanje je moje darilo za vaše delo.

Želim vam miren vstop v advent, če pa greste v Celovec, pa se vidimo na avtobusu.

msgr. Alojzij Cvikl DJ
nadškof