Srečanje pripravnikov na sv. birmo, Birmanec.si!

Tudi letos bi imeli v mesecu novembru, že šesto leto zapored, srečanje pripravnikov na sv. birmo. Zaradi situacije, povezane z virusom Covid-19, smo videli, da skupno srečanje ne bo mogoče, zato smo želeli srečanje prenesti na dekanije ali morda naddekanije. Kmalu se je pokazalo, da tudi to ne bo mogoče in bodo morala biti srečanja po župnijah. Danes pa je slika zopet čisto drugačna izpred mesec dni nazaj in imamo kateheze na daljavo in niti srečanje po župnijah ni mogoče. Ker ne vemo, kdaj bi bilo zopet mogoče izvesti skupno srečanje smo se odločili, da srečanje »razbijemo« na 4 dele. Razširjeno srečanje Birmanec.si se bo začelo na predviden dan srečanja, 14. novembra, ko bo ob 16.00 nadškof Alojzij Cvikl DJ daroval sveto mašo za pripravnike na sv. birmo. Sveto mašo bodo lahko spremljali po spletu. Pri sveti maši bo nadškof nagovoril pripravnike. Prav tako bodo dobili pripravniki nadaljnja navodila.
G. nadškof vsako nedeljo daruje sv. mašo v mariborski stolnici, ki jo neposredno prenaša TV SLO 1. program ob 10.00. Povabite kandidate, da se mu pridružijo!

Za katehete pa velja obvestilo, da boste imeli možnost pripravnikom poslati kateheze za tri tedne v mesecu novembru. Vse kateheze bodo pripravljene za eno katehetsko uro, v njej bo posnetek nagovora glavnega gosta, g. Martina Goloba, dinamika in delovno gradivo. Četrti, zadnji teden, bo spletno »srečanje« z nadškofom.

Okvirni program razčlenjenega srečanja:
– v soboto, 14. 11. 2020, ob 16.00 prenos svete maše za pripravnike na birmo (nadškof),
– za teden od 16. 11. do 20. 11. bo na voljo prva kateheza (Zakaj biti kristjan?),
– za teden od 23. 11. do 27. 11. bo na voljo druga kateheza (Kaj imam od tega, da grem k sveti birmi?)
– za teden od 30. 11. do 4. 12. bo na voljo tretja kateheza (Kako se pripraviti na božič?).
– v soboto, 5. 12., ob 18.00 bo spletno srečanje pripravnikov z nadškofom Cviklom.

Himna: Luč, ki prižigala bo Luč >>>

Ekipa Birmanec.si