Dragi sobratje duhovniki, katehistinje in katehisti ter voditelji birmanskih skupin!

Stopili smo v novo pastoralno in katehetsko leto, s tem pa nekateri tudi v neposredno pripravo na birmo. V naši nadškofiji je postal tradicionalen »BIRMANSKI DAN«, ko se v mesecu novembru na Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru srečam s skoraj vsemi pripravniki na birmo. Kljub temu, da po župnijah s pripravo začnete že v mesecu septembru, velja ta dan za neke vrste začetek neposredne priprave na sveto birmo. Tudi zame je ta dan nekaj posebnega, kajti daje mi priložnost, da se lahko osebno srečam s kandidati in kot birmovalec skupaj z njimi vstopam v njihovo pripravo na prejem zakramenta.

Ekipa Birmanec.si, ki načrtuje in koordinira birmanski dan in druge dogodke v pripravi na birmo, je že pripravila okvirni program, ki ga najdete na spletni strani Birmanec.si. Ta skupni del vam želi biti najprej opora in pomoč. Pripravnike na birmo pa želimo na ta način še dodatno spodbuditi in jim biti še v dodatno oporo na poti priprave. Ob srečanjih z birmanci pred sveto birmo mi mladi povedo, da jim je to skupno srečanje dragoceno in ga radi omenjajo v birmanskih pismih in pogovorih pred birmo.

S tem pismom vas, drage katehistinje, katehisti in katehetje, najprej obveščam, da bo to srečanje potekalo v soboto, 25. novembra 2023, v prostorih Zavoda Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru.

Prijave na srečanje so odprte od 20. oktobra na PRIJAVE – Birmanec.si in se bodo zaprle 17. novembra.

Letošnje srečanje bo povezano z duhovnimi poklici in barvitostjo poklicanosti v Cerkvi. Z nami bodo številni redovniki in redovnice, ki bodo sodelovali na delavnicah kot povezovalci programa in kot glavni gostje.

Posebej vas bi še opozoril na pesmi, ki se bodo pele pri sveti maši. Le te bodo objavljene na spletni strani; prosim, če lahko pesmi pojete in vadite že pri verouku.

Vsem katehetom, katehistinjam in katehistom, birmancem, staršem in botrom želim obilo blagoslova in poguma v pripravi na birmo in vse prisrčno vabim k sodelovanju pri pripravi!

msgr. Alojzij Cvikl DJ
nadškof metropolit