Botri

»Za kristjana naključja v strogem smislu ne obstajajo. Na delu je bil skrivni Ceremoniar. Kristus, ki je rekel učencem: ‘Niste vi mene izvolili, ampak sem jaz vas izvolil in vas postavil,’ lahko res reče katerikoli skupini krščanskih prijateljev: ‘Niste si izbrali drug drugega, ampak sem vas jaz izbral drug za drugega.’« (C.S. Lewis)

Drage birmanske botre in botri!

Če brskate po tej spletni strani, pomeni, da ste med tistimi nekaj srečneži, ki ste dobili čast in dolžnost opravljati službo birmanskega botra.

Morda službo botra odpravljate že od krsta najprej, morda ste v to poslanstvo vstopili čisto na novo. Tako tisti z nekoliko daljšo »delovno dobo«, kakor tisti, ki boste šele začeli, ste povabljeni, da svoje poslanstvo opravljate z molitvijo in zglednim zakramentalnim življenjem.

Tudi letos bomo v postnem času pripravili srečanje za botre, s katerim vas želimo utrditi v vaši poklicanosti botrstva. Vsako leto vas na tem srečanju poleg nadškofa nagovori še pričevalec, ki službo botra že nekaj časa opravlja in pove, kaj pomeni biti boter. Prav tako pa boste na srečanju izvedeli, kaj mladi od vas pričakujejo.

Srečanje bo potekalo v četrtek, 14. marca, ob 20.00 po Zoom-u in bo neposredno prenašano preko kanala YouTube >>>.