SPLETNO SREČANJE S PRIPRAVNIKI NA BIRMO

Spoštovani duhovniki, katehistinje in katehisti!

Nadškof Alojzij Cvikl je pri sveti maši, ki jo je, 14. novembra, daroval za kandidate na birmo, povedal, da bo v soboto, 5. decembra zvečer, ob 18.00, srečanje z njim. Več podrobnosti o samem srečanju bo na voljo v četrtek, 3. 12. 2020, na naši spletni strani, kjer boste lahko prebrali vse o poteku srečanja in ga v soboto tudi spremljali prek Youtube kanala na naši spletni strani.

Ekipa Birmanec.si

Prenos sv. maše

Srečanje birmancev iz nadškofije Maribor bo letos potekalo malo drugače, saj zaradi slabe epidemiološke slike ne moremo biti skupaj. V v soboto, 14. novembra 2020, ob 16. uri smo prenašali sv. mašo, ki jo je v baziliki Matere Usmiljenja v Mariboru vodil nadškof msgr. Alojzij Cvikl SJ.

OPOZORILO: Spremljanje prenosa svete maše po spletu še ne pomeni popolne uresničitve zapovedi obhajanja nedeljskega ali prazničnega bogoslužja, saj ne gre za občestveno in zakramentalno obhajanje svete evharistije.
Vabimo vas, da pri bogoslužju odgovarjate in dejavno sodelujete tudi s telesnimi držami (sedenje, vstajanje, klečanje). Spodbujamo vas, da se primerno oblečete in zbrano sodelujete (brez drugih, vmesnih opravil). Liturgija mora voditi v doživetje Boga in ne le v informiranost o Njem. Če oseba ne sodeluje pri bogoslužju, ki se prenaša s pomočjo spleta, televizije ali radia, govorimo le o informaciji ali dokumentarnem filmu o liturgičnem obredu v neki cerkvi.

POSVET NOSILCEV BIRMANSKE PASTORALE

Spoštovani katehet (g. župnik/kaplan, katehistinja in katehist) nosilec birmanske pastorale!

Vabimo vas na posvet o birmanski pastorali, ki bo v soboto, 21. marca 2020, od 10.00 do 13.30 ure v župnišču župnije Marije Matere Cerkve na Pobrežju.

Namen posveta: ovrednotiti vlogo botrov v pripravi na prejem svete birme

Dnevni red:
10.00 Zbiranje
10.15 Molitev
10.25 Pozdrav g. nadškofa
10.40 Zgodovinski oris botra in njegove naloge skozi čas (Primož Lorbek)
11.00 Predavanje Jasne Bohnec
11.45 Odmor
12.00 Delo po skupinah ob kavi/pecivo – izmenjava izkušenj dela z birmanci in z botri (posebna skupina za duhovnike) in sprotna evalvacija v google dokumentu
12.45 Plenum – smernice glede botrov s strani nadškofa in ekipe
13.30 Kosilo

PRIJAVE >>>

Veselimo se srečanja z Vami.
Dobrodošli.

msgr. Alojzij Cvikl DJ z ekipo Birmanec.si

Lokacija srečanja:
župnišče župnije Marije Matere Cerkve na Pobrežju, Kosovelova ulica 1a, 2000 Maribor.

Še zadnje priprave

Potekajo še zadnje priprave za izvedbo letošnjega srečanja birmancev iz MB nadškofije.

Prijavljeni so iz 58 župnij, skupaj 1180 birmancev, za nemoten potek pa bo skrbelo 60 animatorjev in 7 članska ekipa voditeljev.

Se vidimo jutri!