Domov

NAGOVOR G. NADŠKOFA

Birma – dotik Božje ljubezni

Poskušam se vživeti v tvoj svet, draga birmanka in birmanec. Skupaj s teboj se sprašujem: »Zakaj k sv. birmi? Zakaj se nanjo pripravljati? Kaj mi lahko podari za moje življenje«?

Pišem te vrstice, ker se mi zdi, da je birma vse prevečkrat narobe razumljena: kot konec neke poti, kot slovo od neke izkušnje, kot nekaj, kar opravim, da zadovoljim starše,… Birma ni nekaj, je Nekdo. Je Sv. Duh, ki lahko napolni naša srca, je Ljubezen, ki da pečat mojemu življenju, da sem sposoben to ljubezen živeti, je pogum, ki me žene naprej, je moč, da lahko dar vere živim v svetu, ki ima drugačne vrednote in cilje.

Birma mi lahko pomaga, da verujem, upam, in se čutim del skupnosti v katerem najdem zavetje in oporo. Sam sem prehodil pot, ko mi je vera bila v breme, ko je bilo težko moliti in iti k sv. maši. Vztrajal sem na poti iskanja in to se mi je obrestovalo. Danes je vera tista, ki me osrečuje, ki osmišlja mojo pot. Zato, iz ljubezni do vas, želim z vami hoditi to pot, da na njej tudi vi najdete odgovore na dvome in vprašanja, ki jih nosite v sebi in v veri odkrije zaklad, ki bo obogatil vaše življenje in mu dal pravo vsebino.

+ Alojzij Cvikl, mariborski nadškof metropolit

Program

Srečanje birmancev iz nadškofije Maribor bo potekalo v soboto, 16. novembra 2019 v športni dvorani in drugih prostorih Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru.

PROGRAM na BIRMANEC.si 2019

9.00 Zbiranje v športni dvorani
9.30 Začetek programa
10.15 Priprava na sveto mašo
10.30 Sveta maša
11.30 Malica iz nahrbtnika
12.00 Zbiranje v športni dvorani
12.15 Delavnice 1
13.00 Razporeditev v novi krog delavnic
13.15 Delavnice 2
14.00 Skupaj v dvorani
14.20 Blagoslov sveč

Preglej seznam DELAVNIC >>>
Preglej KATEHEZE >>>
Preglej in poslušaj PESMI >>>, ki jih bomo prepevali.

Izpolnite PRIJAVO >>>

SOGLASJE

Za uskladitev srečanja Birmanec.si s slovensko in evropsko zakonodajo glede soglasij za obdelavo podatkov in fotografiranja, posredujte staršem v podpis to SOGLASJE >>>!

HVALA!

Novice

POSVET NOSILCEV BIRMANSKE PASTORALE

Spoštovani katehet (g. župnik/kaplan, katehistinja in katehist) nosilec birmanske pastorale! Vabimo vas na posvet o birmanski pastorali, ki bo v soboto, 21. marca 2020, od 10.00 do 13.30 ure v župnišču župnije Marije Matere Cerkve na Pobrežju. Namen posveta: ovrednotiti vlogo botrov v pripravi na prejem svete birme Dnevni red: 10.00 Zbiranje 10.15 Molitev 10.25 …

Izdelaj jaslice

Tudi letos je nadškof Alojzij Cvikl razpisal natečaj za postavitev jaslic na nadškofiji. Sodelujte tudi vi!

Animiraj!

ANIMATORJI na BIRMANEC.si

Bi se rad/a pridružil/a animatorski ekipi pri Birmanec.si, ki bo pomagala izpeljati celoten dogodek?

To konkretno pomeni:
– da se udeležiš (če je le mogoče) srečanja za animatorje, ki bo 18. oktobra 2019 in 8. novembra 2019; obe ob 16h na Vrbanski v MB,
– da se udeležiš samega srečanja 16. novembra 2019 (gre za celodnevno dogajanje, ki traja nekje od sedme ure zjutraj do pete ure popoldne).

Animator na Birmanec.si si lahko kot srednješolec/ka ali starejši/a in si že bil/a pri birmi!

Prijave za animatorje na fani.pecar@rkc.si