Romanje

Romanje v Krakov 2019

Pridite z nami na romanje v Krakov na Poljskem.

Družba mladih, zanimiv program, nepozabna doživetja …

Romanje na Poljsko (26.-29. 10. 2019)

Škofijski odbor za mladino in Aritours vas vabita na romanje na POLJSKO, »po poti« papeža sv. Janeza Pavla II., ob 20. obletnici njegovega obiska v Sloveniji.

Prevoz: avtobus

Cena:
ob udeležbi 45 oseb = 229,00 €
ob udeležbi 35 oseb = 269,00 €

Cena vključuje:
V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 3 polpenzioni v hostlu (večposteljne sobe, TWC), vstopnine v rudnik soli, v taborišče Auschwitz in muzej sv. papeža Janeza Pavla II., lokalno vodenje v Krakowu, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

PRIJAVE >>>

Možna doplačila: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 8,91 EUR.

Odstopnino v znesku 11 EURvam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile potovanje morali odpovedati. Če je potovanje zavarovano, vam vrnemo vplačani znesek, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanj, mora biti vplačano hkrati z akontacijo.

Način plačila: 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Program potovanja:
1. dan: Slovenija – Zakopane – Krakov
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega kraja. Vožnja v Avstrijo mimo Dunaja ter naprej preko Slovaške na Poljsko, v mesto ZAKOPANE. Priljubljeno zimsko in pohodniško središče Poljske, kjer med drugim vsako leto prirejajo tekme Svetovnega pokala v smučarskih skokih. Kraj je rad obiskal tudi sv. papež Janez Pavel II., kar se odraža na številnih cerkvah. Ogled in maša v novi stolnici posvečeni Fatimski Mariji, v bližini katere je tudi spominski park sv. papeža Janeza Pavla II. Nadaljevanje poti do hostla v Krakovu, večerja in nočitev.

2. dan: Wieliczka – Krakov
Po zajtrku se odpeljemo v WIELICZKO, na ogled rudnika soli, ki je pravo čudo narave in dela človeških rok. V globini 135 metrov pod zemljo lahko občudujemo prelepe dvorane, kapele in kipe izdelane iz kamene soli. Po ogledu obiščemo v Krakovu novozgrajeno svetišče sv. papeža Janeza Pavla II., ki so ga slovesno blagoslovili ob njegovi beatifikaciji v letu 2011. Cerkev je namenjena ohranjanju spomina na življenje in nauk nekdanjega papeža, ki je bil pred tem krakovski nadškof. Osrednja znamenitost svetišča je relikvija – steklenička njegove krvi, shranjena v kristalni posodi, ki so jo vgradili v oltar v spodnji cerkvi ter veličastni mozaiki p. Marka Ivana Rupnika v glavni cerkvi. Maša. Preostanek dneva je namenjen KRAKOVU. Z ogledi zgodovinskega in kulturnega središča Poljske pričnemo na gradu Wawel nad reko Vislo. Obiščemo katedralo z grobnicami kraljev ter pomembnih Poljakov, se sprehodimo do enega najlepših renesančnih grajskih dvorišč v Evropi ter nadaljujemo skozi staro mestno jedro, ki je zagotovo biser med evropskimi mesti. Na osrednjem trgu Rynek Glowny obiščemo Marijino katedralo s petsto let starim oltarjem – draguljem rezbarske umetnosti, srednjeveški trg s tržnico, staro univerzo, škofijsko palačo, …. Večerja in nočitev v hostlu.

3. dan: Krakov – Auschwitz – Lagiewniki – Krakov
Po zajtrku vožnja v AUSCHWITZ, koncentracijsko taborišče iz II. svetovne vojne, ki nas s svojim pričevanjem spomni na grozote vojne in smrti nad štiri milijone ljudi, med njimi tudi sv. Maksimilijana Kolbeja, ki je tukaj umrl mučeniške smrti. Vožnja nazaj v Krakov, kjer obiščemo svetišče Božjega Usmiljenja Lagiewniki in grob sestre sv. Faustine Kowalske, poslanke Božjega Usmiljenja. Sv. papež Janez Pavel II. je sestro Faustino leta 2000 razglasil za svetnico. Danes je njen grob cilj romarjev iz Poljske in drugih krajev sveta. Do večerje prosto v središču mesta za kavico, samostojne oglede, nakup spominkov, … Večerja in nočitev v hostlu.

4. dan: Krakov – Kalwaria Zebrzydowska – Wadowice – Slovenija
Po zajtrku slovo od Krakova in vožnja na KALWARIJO ZEBRZYDOWSKO, eno najbolj znanih romarskih središč na Poljskem, kamor se predvsem v velikem tednu zaradi znamenitega križevega pota zgrinjajo množice romarjev. Maša. Zadnji daljši postanek naredimo v WADOWICAH, rojstnem kraju sv. papeža Janeza Pavla II. Tukaj si ogledamo farno cerkev, kjer je bil krščen in zanimiv muzej, kjer lahko podoživimo svetnikovo življenjsko pot od rojstva v Wadowicah do smrti v Vatikanu. Slovo od Poljske in povratek proti domu. Mimo Brna in Dunaja se v kraj odhoda vrnemo v poznih večernih urah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja