Obvestila

Od pastorale »za« mlade k pastorali »z« mladimi

Papež Frančišek je v lanskem letu praznik Kristusa Kralja določil za svetovni dan mladih, in sicer za celotno vesoljno Cerkev.
Slovenska škofovska konferenca je zaradi obhajanja tedna Karitas, ki ga pri nas obhajamo ob koncu cerkvenega leta, to papeževo naročilo prilagodila in določila drugo nedeljo v septembru kot nedeljo mladih.
Na to nedeljo bodo naša občestva še posebej poklicana, da se zberejo v povezanosti z mladimi. Tokrat bodo ta srečanja potekala pod geslom: »Jezus vas vabi in vi ste v srcu Cerkve«.

Nedelja mladih je tudi lepa priložnost, da predstavimo celotnemu občestvu dejavnosti, ki so sicer namenjene predvsem mladim. Nedelji mladih bo sledil teden mladih, ki bo hkrati tudi teden priprave na letošnjo jubilejno, štirideseto Stično mladih.

Z nedeljo mladih in tednom mladih se želi mladim izkazati zaupanje, da so »današnje in jutrišnje priče evangelija«.
Vsako občestvo je povabljeno, da se zbere okoli mladih iz svojega občestva, se z njimi sreča, z njimi moli, jim prisluhne … Samo tako bomo naredili korak v smer, da mladi vedno bolj postajajo protagonisti, kot to večkrat poudarja papež Frančišek.
Mladi niso le prihodnost Cerkve, ampak tudi njena sedanjost: so danes, »Božji zdaj«.

Naj nas nedelja in teden mladih spodbudita, da nadaljujemo pot, ki je bila razvidna na sinodi, posvečeni mladim, da bi prešli od pastorale »za« mlade, k pastorali »z« mladimi. Mladi si želijo te odprtosti, zaupanja, pa tudi spremljanja in spodbud na njihovi poti.

+Alojzij Cvikl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja