Romanje

MARIBOR – PECA – KOTLJE – URŠLJA GORA

MARIBOR – PECA – KOTLJE – URŠLJA GORA
25. in 26. oktober 2021


Prvi dan:
Odhod iz Maribora – Slomškov trg 19 ob 8.00. Z avtomobili (s kombijem) se odpeljemo na izhodišče Jakobe (1410 m), od koder krenemo proti Peci. Pot je lahka in vodi skozi gozd in travnate planjave. Na poti se bomo ustavili na Domu na Peci, kjer bomo imeli postanek in malico. Od Doma se bomo podali proti Mali Peci in proti vrhu Pece. Lahke in počasne hoje je 2 uri in pol. V ponedeljek je potrebno imeti s sabo malico in pijačo, ki jo bomo imeli iz svojega nahrbtnika. Tudi zajtrk poje vsak sam doma.


Drugi dan:
Ivarčko jezero – Uršlja gora (Plešivec) (čez Kozji hrbet)
Od župnišča, kjer bomo spali, se bomo s prevozom (lahko bi tudi peš) odpeljali do Ivarčkega jezera, od koder se bomo podali na pot po gozdnih vlakah in del tudi po cesti. Kasneje se bomo nekoliko bolj strmo povzpeli proti vrhu. Kljub temu, da je pot nekoliko bolj strma, ni naporna in tudi ni dolga. Po treh urah hoje prispemo na vrh Uršlje gore, kjer stoji znamenje križa. Približno pet minut hoje naprej je Dom na Uršlji in najvišje ležeča cerkev v Sloveniji, posvečena sv. Uršuli. Dom je običajno odprt in je možno kupiti kaj toplega za pojesti in spiti.

V Maribor se vrnemo med 19.00 in 20.00.


Na obeh vrhovih bomo obhajali sveto mašo. Potrudili se bomo skupaj zmoliti večernice in hvalnice, ki jih imate vsi na svojih telefonih.

Za pohod je potrebna primerna oprema.
Obvezni so:
– Planinski čevlji, ki jih je dobro že prej obuti in nositi, da vas ne bodo ožulili. Planinski čevlji so obvezni, teniske ali nizki pohodni čevlji niso planinski čevlji in ne zadoščajo.
– Termoflis ali pulover, kapa in seveda anorak.
– Če ste vajeni hoditi s pohodnimi palicami, jih vzemite s seboj.
– Glede hrane in pijače bodimo gospodarni in ne nosimo preveč, pa tudi ne premalo.

Cena dvodnevnega programa je 30€ in vključuje prevoz in spanje.

PRIJAVE: jure.sojc@nadskofija-maribor.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja