Obvestila

2. POSTNA KATEHEZA NA TEMO VERE S KLEMENOM GARTNERJEM

V sredo, 3. 3., ob 20.00 smo se srečali s Klemenom Gartnerjem, ki nam je spregovoril na temo vere.

Kdo je naš gost?

Majhen in glasen.
Mariborčan s podeželja.
Slovenec, ki študira teologijo v Rimu.
Jezusov učenec, ki šele prepoznava, kje je njegovo mesto v Cerkvi.

Klemen Gartner je bogoslovec na študiju v Rimu na nemškem zavodu Germanik. Klemen, ki je mlad karizmatičen bogoslovec, nam bo spregovoril o veri. Že nekoč je veljalo, da so mnogi, ki so obiskali Rim, tam vero našli, ker je mnogo takih, ki so vero tam tudi izgubili. Šalo na stran, Klemen, ki je doma iz župnije sv. Križ nad Mariborom, nas bo gotovo popeljal v globine odnosa z Gospodom, odnosa, ki mu rečemo preprosto vera.

O čem bo govora?
Kako govoriti o veri v času, ko marsikateri kristjan koleba med zdravjem in fizičnim prisostvovanjem pri bogoslužju? Kaj naj z vero, ko je toliko trpljenja in smrti, a se hkrati zdi, da za nekatere ljudi to niti ni največji problem? Ali krščanstvo, kljub trenutno glasnim vprašanjem človekovega bivanja, res ne zna prav predstaviti dragocenih odgovorov, ki jih poseduje?
Govoriti o veri pa ni težavno le v trenutni situaciji, marveč tudi sicer, saj Boga nikomur ne moremo »dati na mizo,« niti samemu sebi ne. A izziv na drugi strani predstavlja tudi dejstvo, da v krščanstvu srečamo Boga v zgodovini, srečamo ga kot človeka. Osnovna privlačnost in izzivalnost krščanskega verovanja pa je njegov osebnostni značaj, človeka se namreč dotika osebno in danes, ob in skozi mavrico vsakega dne, tudi navadne marčevske srede. Tukaj pa se svita odlična iztočnica za pogovor.


POSNETEK 2. postne kateheze s Klemenom:


En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja