DELAVNICE na BIRMANEC.si
Za vas pripravljamo naslednje delavnice:

1. Policijski vikar
Si vedel, da ima policija med sabo policista, ki je duhovnik – policijskega vikarja? Z nami bo policijski vikar g. Igor Jereb in predstavnikoma policistov, ki bodo prišli s Schengenbusom in enim intervencijskim vozilo za prevoz oseb in opremo PPE.
Izvajalec: g. Igor Jereb in g. Borut Urnaut – policijska postaja Rače
Lokacija: Jedilnica

2. Pričevanje (redovnik in birmanka)
Kaj pa potem, ko je praznik svete birme mimo? Dan po njej? Imaš še kaj za početi v Cerkvi? Kako? In kaj narediti, če čutiš, da te Bog kliče, da bi postal/a redovnica, redovnik, duhovnik?
O tem in še marsičem drugem se boš lahko pogovoril/a z Mašo, ki je aktivna animatorka na župniji in bratom Jurijem, ki se sedaj oblači v rjavo in je kapucin.
Izvajalec: Maša Antončič in br. Jurij Štravs
Lokacija: I. nadstropje, učilnica 6

3. Romanje v Kompostelo
Lokacija: I. nadstropje, učilnica 9

4. Gimnazija AMS
Predstavitev, druženje, pogovor in reševanje izzivov z razredno skupnostjo dijakov 2.c. Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška.
Izvajalec: ga. Urška Koren, ga. Bernardka Radej in razred 2.c Škofijske gimnazije AMS
Lokacija: I. nadstropje, učilnica 13

5. Filipini
Študentski župnik g. Marjan Kokalj bo pričeval o svojem letu, ki ga je preživel na Filipinih. P. Marjan je tam študiral in živel skupaj z njimi in tako spoznal njihov vsakdan.
Izvajalec: p. Marjan KOKALJ, DJ
Lokacija: I. nadstropje, učilnica 14

6. Nadškof msgr. Alojzij Cvikl DJ – pogovor
Kako je biti škof? Kako poteka njegov delovni dan? Za kateri nogometni klub navija? Kaj je želel postati, ko je še obiskoval osnovno šolo? Kaj rad je? Koliko zaupa svojemu angelu varuhu? …
Ta in podobna vprašanja boste lahko zastavili našemu nadškofu na delavnici Pogovor z gospodom nadškofom. Vabljeni
Izvajalec: ekipa birmanec.si
Lokacija: I. nadstropje, učilnica 16

7. Vojaški kurat
Z nami bo g. Matjaž Muršič Klenar, duhovnik, ki je letos postal vojaški kurat z njim pa bodo še predstavniki vojakov in predstavili svoje delo.
Izvajalec: g. Matjaž Muršič Klenar in slovenska vojska
Lokacija: I. nadstropje, dijaški dom

8. Filmska delavnica
Lokacija: II. nadstropje, učilnica 2

9. Center za duhovne poklice – Delavnica o poklicanosti
Če čutiš v sebi duhovni poklic, pa nisi gotov; če se (brez konca) iščeš ali si zgolj radoveden, zakaj neki gre mlad fant v bogoslovje ali dekle v samostan … Naredi nekaj zase! Pridi, glej, prisluhni, sprašuj, razčiščuj … Na razpolago so ti mladi v duhovnih poklicih: bogoslovci, duhovnik in redovnica. Ne odlašaj, poišči svojo pot!
Izvajalec: Center za duhovne poklice
Lokacija: II. nadstropje, učilnica 5

10. Varnost na internetu – Safe.si
Kako varno uporabljati internet, socialna omrežja? O teh vprašanjih in uporabi le teh se bomo pogovarjali s strokovnjaki iz ekipe Safe.si – varnost na internetu. Preko svojih izkušenj in soočanj dnevno s temi izzivi nam bodo na praktičnih primerih pokazali kako še naprej varno uporabljat sodobna omrežja.
Izvajalec: Ekipa Safe.si
Lokacija: II. nadstropje, učilnica 9

11. Nefiks – Poklic(anost) prihodnosti
Na kaj mora biti mlad človek pozoren, ko se odloča o tako pomembni stvari, kot je poklic? Kaj pa poklicanost? Ali se da ti dve stvari združiti? Zagotovo! Na delavnici bomo odkrivali, na kaj je dobro biti pozoren pri izbiri šole in poklica, ki nam bo v prihodnosti prinesel zaposlitev; govorili bomo o interesih, veščinah in vrednotah, ter kako lahko vse to usmerimo v dobro korist okolice in nas samih.
Izvajalec: Nives Felić, Nefiks
Lokacija: II. nadstropje, učilnica 10

12. Skupno slavljenje (Svetnik)
Svetnik je glasbena skupina, ki je na sceni duhovno-ritmične glasbe precej znana. Peter Skala je ena od njihovih pesmi. Vabijo te, da se jim pridružiš pri slavljenju Boga z glasbo.
Izvajalec: Svetnik
Lokacija: II. nadstropje, dvorana

13. Dijaški dom AMS
V kratkem času se ti bo življenje precej spremenilo. Zakaj? Čaka te novo okolje, nova srednja šola, novi prijatelji, nov način dela in novi izzivi. Dobrodošel/a v Dijaškem domu Antona Martina Slomška, v katerem živijo dijaki iz vse Slovenije in obiskujejo 11 srednjih šol v Mariboru. Spoznal boš življenje in dnevni ritem v dijaškem domu, mednarodni program MEPI in druge aktivnosti, ki dijake spodbujajo, da razvijajo svoje talente in se imajo lepo.
Izvajalka: ga. Valentina Žižek in dijaki Dijaškega doma A. M. Slomška
Lokacija: II. nadstropje, dijaški dom

14. Eksorcist
Obsedenost, izganjanje hudega duha… Se to res dogaja ali je to samo iz filmov? Srečali se bomo s čisto pravim eksorcistom, ki bo povedal kako eksorcizem zgleda v resnici – mogoče celo huje kot v filmu. Če te kaj zanima, si pripravi vprašanje.
Izvajalec: Marijan Veternik
Lokacija: III. nadstropje, učilnica 1

15. Karitas
Dobrota, pomoč, solidarnost – videti človeka v stiski in mu pomagati, dati mu svoj čas na razpolago, biti z njim, prehoditi nekaj korakov z njim v njegovi stiski, v njegovi nemoči. Ne pogledati vstran ko nekdo trpi, je sam, odrinjen. Zmoreš? Vidiš? Želiš pomagati?
Lahko kot mlad kristjan živim Karitas? Kako lahko pomagam sočloveku v stiski? Kako se mu naj približam?
Na delavnici bomo spregovorili o stiskah, odrinjenosti, zapostavljenosti in možnostih, ki jih vsak človek v sebi nosi in lahko pomaga sočloveku pa čeprav se mu zdi, da s svojim dejanjem ne bo nič spremenil. Ljubezen – Karitas dela po majhnih stvareh velike čudeže.
Izvajalec: Karitas
Lokacija: III. nadstropje, učilnica 8

16. Pričevanje (zakonski par)
Kako sva se spoznala? Kako spoznavala? Kdaj sva vedela, da je to to? Kako zaprositi za roko? Se kdaj skregava? In kaj, ko pridejo otroci?
Podobna vprašanja boste lahko zastavili Jasmini in Marku, ki sta že kar nekaj časa poročena in imata tri otroke in lahko iz prve roke povesta, kako se obnese zakon.
Izvajalec: Jasmina in Marko Presker
Lokacija: III. nadstropje, učilnica 9

17. Pevska delavnica
Se spomniš lanskoletne oratorijske himne – Marija, ti mati? Z nami bo ga. Martina Ješovnik, ki ustvarja razne duhovno ritmične pesmi. Zelo uspešno je vodila zbor Mladi pesem prijateljstvo (MPP) v Ljubljani in zadnja leta vodi zbor, ki sodeluje med mašami na Stični mladih. Skupaj z njo boste prepeli nekaj duhovno ritmičnih pesmih. Sicer pa je Martina tudi profesorica latinščine na Škofijski gimnaziji AMS.
Izvajalec: Martina Ješovnik
Lokacija: III. nadstropje, učilnica 11

18. Salezijanski mladinski center MB
Kaj pa če bi se šli cirkus? Prosti čas lahko uporabiš za to, da se naučiš kakšne nove spretnosti, ki ti lahko pomaga pri učenju in delu z drugimi. Vrtenje krožnikov, rokohitrstvo, žongliranje, žogice, palčke in še kaj …
Izvajalec: SMC Mb
Lokacija: III. nadstropje, dijaški dom

19. Animatorji v akciji – Združenje animatorjev oratorija MB
Si za igro? Tako, v kateri se igra več ljudi naenkrat; zdi se, da je vse skupaj zmedeno, pa vseeno vlada red; in hkrati prinaša morje zabave, potem je čas, da prideš v družbo animatorjev oratorija.
Izvajalec: ZAO Maribor
Lokacija: dijaški dom, mansarda

20. Skavtske igre
“Vzemite življenje kot igro in svet kot igrišče.”
S temi besedami nas ustanovitelj skavtov, Robert Stephenson Smyth Baden Powell, ki ga skavti kličemo kar BiPi spodbuja, da uživamo v aktivnostih v naravi, spletamo prijateljstva, se naučimo preživeti brez tehnologije, smo iznajdljivi, nasmejani, glasni, blatni, … Če bi tudi ti rad izvedel zakaj je skavtstvo odgovorna igra v kateri sodeluje več kot 30 milijonov skavtinj in skavtov po svetu, se nam pridruži na delavnici in odkrij kaj skavte navdušuje, da sledimo prijateljem v neznano.
Izvajalec: Skavti stega Maribor 1
Lokacija: zunaj (dijaški dom, mansarda)

Nazaj na birmanec.si >>>