BIRMANEC.si2018-11-18T15:41:43+00:00

BIRMANEC.si

Srečanje birmancev iz nadškofije Maribor bo potekalo v soboto, 17. novembra 2018 v športni dvorani in drugih prostorih Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru, Na Vrbanski cesti 30.

Ste se udeležili srečanja?
Izpolnite PREVERBO! >>>

PRIJAVE so bile mogoče od 15. do 30. oktobra 2018!
Za uskladitev srečanja Birmanec.si s slovensko in evropsko zakonodajo glede soglasij za obdelavo podatkov in fotografiranja, posredujte staršem v podpis to SOGLASJE >>>!
HVALA!

Za pripravo na srečanje lahko uporabite to KATEHEZO >>>

Preglej letošnji PROGRAM >>>

Seznam DELAVNIC >>>

Preglej in poslušaj PESMI >>>, ki jih bomo prepevali!

Želiš sodelovati kot ANIMATOR >>>?
Kontaktiraj nas prek e-pošte fani.pecar@rkc.si!

NAGOVOR G. NADŠKOFA

Birma – dotik Božje ljubezni
Poskušam se vživeti v tvoj svet, draga birmanka in birmanec. Skupaj s teboj se sprašujem: »Zakaj k sv. birmi? Zakaj se nanjo pripravljati? Kaj mi lahko podari za moje življenje«?
Pišem te vrstice, ker se mi zdi, da je birma vse prevečkrat narobe razumljena: kot konec neke poti, kot slovo od neke izkušnje, kot nekaj, kar opravim, da zadovoljim starše,… Birma ni nekaj, je Nekdo. Je Sv. Duh, ki lahko napolni naša srca, je Ljubezen, ki da pečat mojemu življenju, da sem sposoben to ljubezen živeti, je pogum, ki me žene naprej, je moč, da lahko dar vere živim v svetu, ki ima drugačne vrednote in cilje.
Birma mi lahko pomaga, da verujem, upam, in se čutim del skupnosti v katerem najdem zavetje in oporo. Sam sem prehodil pot, ko mi je vera bila v breme, ko je bilo težko moliti in iti k sv. maši. Vztrajal sem na poti iskanja in to se mi je obrestovalo. Danes je vera tista, ki me osrečuje, ki osmišlja mojo pot. Zato, iz ljubezni do vas, želim z vami hoditi to pot, da na njej tudi vi najdete odgovore na dvome in vprašanja, ki jih nosite v sebi in v veri odkrije zaklad, ki bo obogatil vaše življenje in mu dal pravo vsebino.
+ Alojzij Cvikl, mariborski nadškof metropolit

SEZNAM birmovanj v letu 2019 >>>

Spremljaj tudi našo FB stran >>>

Lokacija srečanja birmancev MB nadškofije:
Zavod Antona Martina Slomška, Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor.