BIRMANEC.si

Spoštovani!

Na spletni strani nadškofije lahko najdete razpored birm za leto 2019 in tudi imena birmovalcev (SEZNAM birmovanj v letu 2019 >>>). Nadškof Alojzij Cvikl DJ bo obiskal 27 župnij nadškofije in tam birmance potrdil v veri. Kot vam je znano ima vsak birmovalec svoj način srečanja z birmanci. Nadškof Alojzij se je odločil, da mu bodo birmanci napisali pismo, ki je hkrati tudi prošnja za prejem zakramenta.

Poleg navodil, kaj naj vsebuje pismo, pa je nadškof birmancem napisal tudi PISMO >>> v katerem jih spodbuja k poglobljeni pripravi na birmo.

Prosimo, da kateheti razdelite birmancem to pismo z navodili. Mesec dni pred srečanjem z birmanci pa pisma dostavite do tajnika Jureta ali osebno do nadškofa.

Spremljajte nas tudi na FB >>>

Za pripravo na birmo lahko uporabite te KATEHEZE >>>

Srečanje birmancev iz nadškofije Maribor je potekalo v soboto, 17. novembra 2018 v športni dvorani in drugih prostorih Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru, Na Vrbanski cesti 30.

Ste se udeležili srečanja?
Izpolnite PREVERBO! >>>

PRIJAVE so bile mogoče od 15. do 30. oktobra 2018!
Za uskladitev srečanja Birmanec.si s slovensko in evropsko zakonodajo glede soglasij za obdelavo podatkov in fotografiranja, posredujte staršem v podpis to SOGLASJE >>>!
HVALA!

Preglej letošnji PROGRAM >>>

Seznam DELAVNIC >>>

Preglej in poslušaj PESMI >>>, ki jih bomo prepevali!

Želiš sodelovati kot ANIMATOR >>>?
Kontaktiraj nas prek e-pošte fani.pecar@rkc.si!

NAGOVOR G. NADŠKOFA

Birma – dotik Božje ljubezni
Poskušam se vživeti v tvoj svet, draga birmanka in birmanec. Skupaj s teboj se sprašujem: »Zakaj k sv. birmi? Zakaj se nanjo pripravljati? Kaj mi lahko podari za moje življenje«?
Pišem te vrstice, ker se mi zdi, da je birma vse prevečkrat narobe razumljena: kot konec neke poti, kot slovo od neke izkušnje, kot nekaj, kar opravim, da zadovoljim starše,… Birma ni nekaj, je Nekdo. Je Sv. Duh, ki lahko napolni naša srca, je Ljubezen, ki da pečat mojemu življenju, da sem sposoben to ljubezen živeti, je pogum, ki me žene naprej, je moč, da lahko dar vere živim v svetu, ki ima drugačne vrednote in cilje.
Birma mi lahko pomaga, da verujem, upam, in se čutim del skupnosti v katerem najdem zavetje in oporo. Sam sem prehodil pot, ko mi je vera bila v breme, ko je bilo težko moliti in iti k sv. maši. Vztrajal sem na poti iskanja in to se mi je obrestovalo. Danes je vera tista, ki me osrečuje, ki osmišlja mojo pot. Zato, iz ljubezni do vas, želim z vami hoditi to pot, da na njej tudi vi najdete odgovore na dvome in vprašanja, ki jih nosite v sebi in v veri odkrije zaklad, ki bo obogatil vaše življenje in mu dal pravo vsebino.
+ Alojzij Cvikl, mariborski nadškof metropolit

Lokacija srečanja birmancev MB nadškofije:
Zavod Antona Martina Slomška, Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor.

Spremljaj tudi našo FB stran >>>